Vrolijk pasen in huis en tuin

Vrolijk pasen in huis en tuin

Pasen valt vroeg dit jaar en tot nu toe valt het lenteweer vies tegen. Reden te meer om huis en tuin op te vrolijken met kleurrijke bloemen en leuke paasdecoraties. Maak ze zelf of haal ze kant-en-klaar in ons tuincentrum. Keuze te over!

Pasen in de tuin

Zelfs zo vroeg in het jaar zijn er veel bloeiende planten. Er zijn nu bijvoorbeeld volop bloeiende primula’s, violen en narcissen in manden en potten te koop die het nog lange tijd prima doen op de tuintafel of op het balkon. Zet ze eventueel zelf nog in een vrolijk gekleurde pot of mand of maak leuke combinaties van de verschillende potten en manden. Wanneer ze uitgebloeid zijn kunt u primula’s en narcissen in de tuin planten. Haal de uitgebloeide bloemen van de narcissen eruit, maar laat het loof afsterven, zodat de bol weer energie kan opbouwen voor volgend voorjaar.

Geel is natuurlijk de lente- en paaskleur bij uitstek. Zet eens een kleine bremstruik (Cytisus), met heerlijk geurende goudgele bloemen, in een grote mand of kuip. En voor Pasen is het leuk takken van de Forsythia, de krulhazelaar (Corylus), toverhazelaar (Hamamelis) of ranonkelstruik (Kerria japonica) in een hoge vaas te zetten en daar mooi beschilderde of beplakte eieren in te hangen. Plant een van deze vroegbloeiende struiken nu in uw tuin, zodat u er volgend voorjaar zelf takken van kunt snoeien voor een fijne paas- en lentesfeer in huis. Met eveneens vroegbloeiende bosanemonen, longkruid (Pulmonaria) en wildemanskruid (Pulsatilla) aan de voet van deze struiken is uw tuin helemaal lente-proof.

Pasen in huis

Vul vazen met bloeiende narcissen, tulpen, anemonen, gerbera’s of zonnig gele voorjaarszonnebloemen (Doronicum). Maak een feestelijke paasmand met Kaapse viooltjes of Kalanchoë erin. Zo’n mand is natuurlijk niet compleet zonder eieren – of het nu exemplaren van chocolade, hardgekookte en beschilderde eieren of fraai gespikkelde kwarteleitjes zijn. Versier de mand verder met paashazen, lammetjes, kuikentjes, veertjes en strikken. Zo maakt u er in een handomdraai een vrolijk stuk voor op de paastafel van. Leuk om samen met de kinderen te doen!

Vrolijk Pasen!