De tuin netjes aan kant met kantopsluitingen

De tuin netjes aan kant met kantopsluitingen

Het klinkt niet heel ‘sexy’, maar ze kunnen het wel degelijk zijn: kantopsluitingen, in feite niets anders dan afscheidingsranden om het gazon, de border, het tuinpad of het terras mee te omzomen en af te bakenen. Praktisch, want ze houden het gras, de sierplanten, groenten of het grind netjes binnen de perken, en decoratief, zeker wanneer u ze afstemt op de stijl en sfeer van uw tuin.

Binnen de perken
De voordelen van kantopsluitingen zijn divers. Aan de rand van het gazon zorgen ze voor een strakke grens tussen gras en bestrating of border en maken ze graskanten steken overbodig. Langs een grindpad houden ze het grind netjes op hun plek, zodat de kiezels niet in de aangrenzende borders, bloem- of groentebedden terechtkomen. Bij een uitdijende border kunt u door de kantopsluitingen makkelijker zien waar de planten ingetoomd moeten worden en bezoekers zullen minder snel per ongeluk het bloembed instappen.

In soorten en maten
U kunt heel veel verschillende materialen gebruiken als kantopsluiting. Een voordelige en makkelijke doe-het-zelf oplossing is bijvoorbeeld door oude dakpannen op hun kant in te graven – past perfect bij een natuurlijke, romantische tuinstijl of in de moestuin. Hetzelfde geldt voor oude paaltjes, al zullen die op den duur wegrotten. In ons tuincentrum heeft u keuze uit kant-en-klare natuurstenen, betonnen, metalen, houten en kunststof kantopsluitingen, die zowel in rechte als ronde vormen toegepast kunnen worden. Een heel moderne, duurzame oplossing is de kantopsluiting van cortenstaal. Dit metaal is onverwoestbaar en vraagt geen onderhoud. De warme roestkleur past zowel bij strakke als landelijke tuinen. Vraag gerust een van onze medewerkers om advies bij uw keuze.