Paarse groente en fruit

Paarse groente en fruit

Paarse groente en fruit
Het was niet eens komkommertijd, maar onlangs kwam in het nieuws dat paarse groente en fruit extra goed voor de gezondheid zouden zijn. Ze zouden helpen tegen obesitas, hoge bloeddruk, vaatziekten en andere gezondheidsproblemen.

Nieuwe superfoods
Natuurlijk is het sowieso gezond om elke dag groente en fruit te eten, en om gevarieerd te eten. Paarse groenten en fruitsoorten bevatten anthocyanen, een soort natuurlijke anti-oxidanten, die de soorten ook hun kleur geven. We kennen ze allemaal wel: de aubergines, kapucijners, rode bieten, vijgen, pruimen, bosbessen, bramen en frambozen. Maar er zijn nog veel meer smakelijke soorten met zo’n bijzondere  tint, zoals truffelaardappels, paarse wortelen, paarse bloemkool en paarse Shiraz-peulen. Er zijn ook paarse spruitjes. Die zijn zoeter en minder bitter van smaak dan de groene, dus ideaal om kinderen er ook lekker van te laten eten.

Actieplan
Kortom, hoog tijd om een dezer dagen nog een frambozen- of bessenstruik en een vijgen- of een pruimenboom te planten, nog snel de laatste aubergines en pruimen te oogsten, in oktober rabarber en de roze knoflook ‘Rose de Lautrec’ te planten en voor komend voorjaar op zoek te gaan naar de zaden van nog meer paarse groenten voor in de (moes)tuin.