Het gazon in september

Het gazon in september

De nazomer is een zeer goed moment om uw gazon, na mogelijk lange periode van droogte, een oppepper te geven. Door de warme grond, regenachtige dagen en minder activiteiten in de tuin is het ook een ideaal moment om een nieuwe grasmat aan te leggen. 

Het gazon herstellen in september
Wilt u het gazon een oppepper geven dan begint u met een lichte verticuteersessie. Door het gazon te verticuteren wordt het dode gras verwijderd en de bovenste laag van uw grasmat wordt extra belucht. Ook is de bodem losser waardoor beter kan worden bezaaid.

Het gazon bezaaien in september
Als het gazon is geverticuteerd kunnen de graszaden uit de kast komen. Kies voor graszaad dat goed aansluit bij uw huidige grasmat en het liefst graszaad dat snel ontkiemt zodat de grasmat weer snel dicht kan groeien. 

Het gazon bemesten in september
Als u het gazon heeft bezaaid en kale plekken heeft hersteld kunt u de grasmat nog een handje helpen door te bemesten. Er zijn diverse meststoffen verkrijgbaar die speciaal zijn ontwikkeld voor het najaar met een hoog kalium gehalte. Kalium zorgt ervoor dat uw gazon sterk en dicht groeit waardoor hij straks bestand is tegen de nachtvorst.

Het gazon beregenen in september
Tot slot wacht u op een goede regenbui, maar als deze achterwegen blijft kunt u het gazon besproeien met kraanwater of hemelwater. 

Met deze septemberbeurt voor uw grasmat kunt u in het voorjaar genieten van een prachtige groene grasmat!