Violen geven de nazomer een oppepper

Violen geven de nazomer een oppepper

Het balkon of terras kan in september wel een oppepper gebruiken. Vul daarom eens wat potten met sterke violen. Het zijn ideale planten die onvermoeibaar doorbloeien en ook in de wintermaanden, ondanks weer of wind, hun mannetje staan. Ze geven daarmee uw buitenkamer (en uzelf) een langdurige portie energie!

Elke stijl
Het fijne van violen is dat ze enorm veelzijdig zijn. Minimalistisch, brocante, creatief of modern… wat uw stijl ook is, violen brengen uw balkon of (dak)terras tot leven. Door te kiezen voor knallende kleuren krijgt de buitenkamer (en uzelf) positieve energie. Ton-sur-ton zorgt voor een rustige en kalmerende uitstraling. Bent u op zoek naar een stoere look? Kies dan voor robuuste bakken van bijvoorbeeld verweerd terracotta en vul ze met donkerblauwe violen.

Plan van aanpak
In een paar uurtjes werk geeft u de buitenkamer een eenvoudige make-over. Voordat u (met boodschappenlijstje) naar het tuincentrum of bloemist gaat, doet u er slim aan om eerst te kijken wat u al in huis heeft. Verzamel de potten die u wilt gaan vullen en check of u genoeg potgrond en hydrokorrels hebt. De hydrokorrels zijn belangrijk om de potten een goede afwatering te geven. Heeft u alles geshopt? Dan kunt u direct aan de slag. Vul potten eerst met een laag hydrokorrels en stort daarboven de potgrond. Plant vervolgens de violen lekker dicht tegen elkaar zodat u een overtuigend kleur-effect krijgt. Geef de violen gelijk water en… schenk voor u zelf ook wat in!

Makkelijk
Violen kunnen prima tegen vrieskou. Ze gaan misschien wat slap hangen, maar zodra de temperatuur boven het vriespunt is, bloeien ze gewoon verder. Een extra lange bloei krijgt u door regelmatig de uitgebloeide bloemetjes te verwijderen.